SØR-AFRIKA BLOGG

Okej:-D da prøver jeg på nytt med blogging. denne bloggen kommer til å handle om nå når jeg pakker til Sør-Afrika og livet jeg skal leve der nede i ett år. denne bloggen er mest ment til venner og familien som vil følge med på hva vi gjør der nede og hvordan det gå. Men er jo alltids koslig med andre lesere også.

for de som lurer på hva jeg skal ogsånt så skriver jeg litt her jeg:

17.august klokken 17.00 reiser jeg, mamma, pappa og de tre søsknene mine til Sør Afrika for å være der ett år, eller vi kommer hjem i slutten av juni 2010. Vi skal bo i en kystby som heter Port Elizabeth. Vi har leid et hus, som er umøblert når vi kommer ned. Vi skal altså ha en veldig enkel innredning, for de som intresserer seg for det. Jeg og søstrene mine skal gå på en kristen privatskole som hører til den menigheten vi skal gå i. Jeg er altså kristen for de som ikke viste det. På skolene i Sør Afrika er det strengere enn i Norge, for å så det sånn. der blir uniformer, no makeup og håret skal se "ryddig ut" altså ikke noe spess frisyrer her i gården. Jeg gleder meg utrolig mye til dette, med skolen. Det blir noe helt nytt, og "once in the life time" opplevelse. Så det blir funnyfunny. Jeg og søstrene mine skal gå på den samme skolen så før jeg får venner så henger jeg sikert med dem.. haha! vi skal i tillegg til å gå på skole ha hjemmeundervisning i fagene: norsk, samfunnskap og KRL ( ork med bytting av navn spør du meg ). Så det kommer til å bli mye lekser dette året, men jeg ser bare positivt på det:)

språket de snakker er engelsk. så er ikke noe "hangla-bangla" språk. Eller det er noen andre språk der nede også, foreksempel Afrikans, men det slipper jeg å lære, heldigvis. Det at vi snakker engelsk liker jeg også veldig godt, for da kommer jeg hjem og snakker flytende engelsk.

For de som intresserer seg i fotball så kommer jeg til å misunne dere nå. For jeg er i S.A når fotball VM er, altså jeg bor i samme by, som en av stadioene. Og jeg skal på en kamp. Det gleder jeg meg også uuuuutrolig mye til. Ingrid skal se proffene spille. yeahoooo!

Når vi kommer fram så begynner våren å komme der, altså årstidene er omvendt fra Norge. så da begynner det å bli varmt der, men er jo egentlig ganske varmt der hele tiden! hehe.

ja, da vet jeg ikke om så veldig mye mer å skrive om, men er det noe dere lurer på så skriv det i kommentar feltet, så svarer jeg!

Her er noen bilder:

metropolitanhighwaysaroundportelizabeth
Er ikke noe jungel ..nei!
portelizabeth6
nam!
porttttt

dette ble litt rotete men..

-Ingrid Hetlelid

2 kommentarer

andrea pettersen

07.jul.2009 kl.19:12

shiiit, kos deg masse jenta mi! kommer til å savne deg:(

Martine Iversen

15.jul.2009 kl.17:35

åh, kommer til å savne deg jentami:(

Skriv en ny kommentar

hits